torsdag 23 juli 2009

Influensa

Sitter och hör på radion, de diskuterar nya influensan och om man är rädd. Tydligen är det många som är livrädda för den. Varför då? För att vara en influensa typ A är den väldigt mild än så länge. Den är inte lika allvarlig som Spanska sjukan, mer som Hongkong-influensan. Och helt ärligt, hur rädd var du för den?
I en vanlig influensa typ C dör ca 2 000 personer varje år, vanligen äldre. Det är många fler än de 700 som dött hitentills i nya influensan. Vid typ A är det visserligen mest yngre som drabbas, men de är även friskare och borde vara lite bättre rustade att klara av en influensa. Till skillnad från tidigare pandemier har vi både vaccination som kan förhindra att man smittas och mediciner som mildrar effekten om man skulle bli smittad.
Så än så länge är det ingen anledning att vara rädd. Bara man ser till att bli vaccinerad och viruset inte muterar till någon mer aggressiv form. en skulle så ske är världen mycket bättre rustad för denna influensapandemi än innan någon annan. Så det så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar